Därför är framtidens tidrapportering elektronisk

// Published 2018-11-13 by Anders

1282-1

Ingen kan påstå att Sverige inte har tillräckligt med lagar. Eller i alla fall inte att de försöker kontrollera det mesta som försiggår i samhället. De som är positiva till denna utveckling menar att välfärden bygger på att alla betalar skatt och är ärliga. Den negativa sidan känner sig förtryckta och upplever att storebror vill se precis allt.

Vad som är rätt och fel kan säkert diskuteras i det oändliga. Fakta kvarstår att det finns många lagar som täcker en rad med olika områden. Samtidigt så är det uppenbart att landet upplevs som ekonomiskt attraktivt. Immigrationen inkluderar inte bara flyktingar utan även många europeiska medborgare som söker arbete. De har mycket att lära sig om hur ett företag ska skötas.

Kontrollera dina anställda

Nu är det dock inte alltid fråga om ett storebrorssyndrom. En viss kontroll är av fördel även för dig som företagare. De flesta skulle inte vilja ha en verksamhet där de anställda gör precis som de vill. Inte ens Google ger dem helt fria tyglar. Men tidrapportering och andra sätt att veta var alla befinner sig vid en given tidpunkt är inte det samma som totalitär kontroll. Det handlar istället om ett sunt affärsförnuft. Du kan ta kontakt med Time Tjek om du vill veta mer.

De har nämligen stor erfarenhet och mycket bra redskap för personalhantering. Enligt dem ska det vara enkelt att göra scheman, rapportera tid och hantera löner. Det ska inte behöva ta en stor del av tid från din verksamhet. Helt klart är detta viktiga element som måste tas om hand. Om du försummar någon av dem så kommer du snabbt att märka skillnaden. Men det måste inte vara en stor och jobbig sak i din verksamhet. Besök deras hemsida här för att få veta mer.

1282-2

Tid är pengar

Det ligger mycket sanning i det här uttrycket. Dels kan du tjäna pengar om du använder din tid på rätt sätt. Effektiva metoder och rutiner på arbetsplatsen frigör personal och resurser som kan läggas på själva verksamheten. I tillägg så kan du spara pengar genom att inte slösa med din tid. Se till att allt sköts på ett tidsbesparande sätt, och att det blir korrekt redan från början. Om du måste gå tillbaka och korrigera så kostar det pengar på ett eller annat sätt.

Upsala Nya Tidning rapporterar i denna artikel att kontroll av tidrapportering är mycket viktigt. Det här är speciellt viktigt i större företag eller organisationer där du inte har lika mycket översikt. Hemtjänsten har länge varit i blåsväder för att de rapporterar mer tid än de faktiskt varit hemma hos de äldre. Något liknande har skett för handikappade och deras assistenter. Men egentligen är det ett problem överallt där de anställda jobbar självständigt.

Med bra tidrapportering och regelbundna kontroller av dessa så kan du komma till rätta med problemet. Ju svårare det är att fuska desto bättre. Du ska kunna lita på att de faktiskt jobbar den tid de rapporterar. Och framför allt att arbetet blir utfört på ett tillfredställande sätt.

Stoppa allt fusk

Jämfört med andra länder är inte fusk ett stort problem i Sverige. De flesta är ärliga och jobbar de timmar de rapporterar. Det stora antalet arbetsgivare betalar in sina skatter och arbetsgivaravgifter som de ska. Kanske under protest och med ett tungt hjärta. Ingen tycker om att lägga en så stor procent av sina intäkter på skatter. Men det förändrar inte det faktum att de betalar.

Sedan finns det alltid en grupp som försöker kringgå systemet på ett eller annat sätt. Både arbetstagare, leverantörer, arbetsgivare och andra som på något sätt kan dra nytta av det hela. Aftonbladet rapporterar i en artikel att elektronisk tidrapportering gör det lättare att fånga fuskare. Tiden får visa hur pass effektiv detta kan vara och om det är möjligt att införa det. Med tanke på hur digitalt dagens samhälle är borde det inte vara något problem.

Tidrapportering, personalhantering och andra viktiga element

Tyvärr är det ofta så att de oskyldiga får lida för andras synder. Mindre företag som sköter sig men som nu måste skriva in även sina minderåriga barn i personalliggaren. En del känner att de snart måste betala skatt för mormor när hon hjälper till med disken. I det långa loppet så ska det ändå löna sig med alla dessa regler och lagar. Tanken är ju att staten ska få in mer i skatter och avgifter, vilket i sin tur kan användas för hela befolkningen.

Det är inte lätt att leva i ett land med många lagar. Men det är bara att anpassa sig och gå framåt. Om de kräver elektronisk tidrapportering så blir det så. Se till att utnyttja det hela till din fördel. Du får större kontroll över ditt företag, vilket kan ge dig en bättre insikt i verksamheten. Därmed kan du satsa lite extra på det som verkligen lönar sig.

 

Okategoriserade