Så kan en gedigen säljutbildning vara avgörande

// Published 2018-08-22 by Anders

1162-1

Jag gillar verkligen att arbeta som säljare eftersom det ger mig en utmaning och en anledning att gå till jobbet varje dag. Att bara gå till en plats där jag kan göra mitt jobb utan att få chansen att visa vad jag går för på riktigt är helt enkelt inte något jag är intresserad av. Därför passar det mig att vara säljare.

Jag gillar tanken på att få utvecklas inom mitt yrke och därför är jag övertygad om att jag kommer att vara säljare så länge jag är yrkesverksam i mitt liv. För det är ju ett faktum att jag kan byta jobb om jag vill det och att jag kan sälja andra saker än jag gör idag om jag känner att jag måste gå vidare och göra mitt bästa för att sälja något annat istället. Du kan kontakta Stjärnsäljarna om du är intresserad av att veta mer om hur du kan utvecklas inom ditt yrke. Det finns ju ingen anledning att tro att du måste sitta still på samma plats och göra samma sak om du inte längre trivs med det. Läs mer och se om det kan vara något för dig att satsa på detta istället för något annat.

Så kan en gedigen säljutbildning vara avgörande

1162-2

Jag tycker att det är viktigt att man vågar utbilda sig inom det område där man är verksam och därför går jag alltid kurser och andra utbildningar för att få en bra bild av vad som sker inom området och hur jag kan bli en bättre säljare. Detta är något som även media har plockat upp på och jag läser av den anledningen många artiklar om det hela också. Gedigen säljutbildning gör all skillnad i världen. Läs mer på den här sidan i Dagens Media och se om detta är något du bör tänka på också. Vem vet, kanske kan det ta dig vidare i karriären på ett sätt du aldrig trodde var möjligt.

Veckans Affärer rapporterar i en artikel om att det är viktigt att kombinera säljutbildning med praktisk erfarenhet och även detta är bra att läsa så som jag ser det eftersom det ger en chansen att försäkra sig om att man tänker på rätt sätt när det kommer till hur man blir den bästa säljaren. Jag tipsar alltid alla om att läsa mycket för att man ska göra det bästa i det yrke man har eller det som man är nyfiken på att ge sig in i.

Så väljer du rätt säljutbildning enligt mig

Jag har under årens lopp lärt mig en hel del och så kan en gedigen säljutbildning vara avgörande för din framtid som säljare är en av de saker jag fått med mig vad gäller information. Det finns dock ett par andra saker jag vill tipsa om.

  • Börja med att se vad saker kostar. Alla utbildningar och kurser kostar pengar eftersom de i allmänhet ges av privata bolag inom sektorn. Därför är det viktigt att du listar dem du är intresserad av samt det pris du måste betala för dem. Detta bör du lätt hitta på nätet men du kan såklart behöva ringa och fråga också. Sedan kan du göra en budget för dig själv, om det är så att du ska betala för kursen. Är det din arbetsgivare måste du gå till dem för att de ska kunna godkänna eller säga nej till den kurs du vill gå. Med en budget vet du hur mycket du måste spara för att kunna gå den kurs du vill. Vem vet, kanske kan du och arbetsgivaren betala halva var om det är för mycket för dem att lägga ut hela. Det finns oftast bra kompromisser som du kan använda dig av.
  • Jobbar du som säljare har du säkert kollegor och andra i ditt nätverk. Det är viktigt att du hör med dem om de har bra tips på kurser som är väl värda att gå. Fråga människor med erfarenhet eller sådana som du ser upp till eftersom de lyckats som säljare. Då har du en bra väg framåt som du kan gå om du vill lyckas på riktigt.
  • Läs på nätet om vad andra har sagt om en viss utbildning. Det finns ofta många omdömen och rekommendationer om du söker efter dem och dessa är bra att ta del av för alla som vill göra bra val för sig själv tycker jag. Läser du inte så kan du ju inte se vad andra har tyckt och då finns risken att du väljer en kurs som inte är så bra som du vill att den ska vara.
  • Fråga alla frågor du har innan du bokar kursen. Vare sig det handlar om att så kan en gedigen säljutbildning vara avgörande eller något helt annat så ska du ställa frågan. Jag har gjort misstaget att inte göra det och låt mig säga så här, det blev inte riktigt som jag tänkt mig.
  • Läs igenom villkoren som gäller för kursen. Då vet du hur du ska göra om du måste avboka eller om något annat sker och kan undvika onödiga problem. Detta är en trygghet som du måste ge dig själv för ingen vet trots allt vad som kommer att ske imorgon. I värsta fall kan du ju gå kursen vid ett senare tillfälle om du bara försäkrar dig om att du har den rättigheten innan du betalar för den och inte kan ändra dig.

Så kan en gedigen säljutbildning vara avgörande

1162-3

Det är viktigt att vara kunnig inom det yrke man har tycker jag och som säljare är detta inget undantag. Som tur är så kan man dock läsa sig till det man inte vet och gå kurser som ger inspiration som gör att man kan bli en bättre säljare varje dag. Jag älskar mitt jobb och hoppas att allt fler hittar till yrket för att på så vis skapa det liv de drömmer om för sig själva och sin familj. Då har man de bästa förutsättningarna för att trivas.

 

Okategoriserade