Därför uppmuntras myndigheter att samverka för god IT-drift

// Published 2018-07-12 by Anders

1110-1

Det är alltid smart att ha en IT-drift som fungerar utan några större problem eftersom man som företagare måste ha ett system som fungerar i alla lägen. Allt annat kan stoppa upp arbetsdagen och därmed också affärer som är avgörande för att man ska kunna låta företaget utvecklas och gå framåt.

Förr i tiden spelade det stor roll vilken typ av företag man hade för i många fall kom man aldrig i kontakt med datorer av något slag. Allt eftersom samhället har utvecklats till en plats där allt sker på nätet så har dock företag inom traditionellt IT-fria branscher nu behövt förändra sig och behöver precis som alla andra ett fungerande IT-system.

Den som inte är expert på det hela själv kan tycka att det är svårt att veta hur man ska hantera sin IT eftersom man kanske känner att företaget är för litet för att anlita någon på heltid men ändå behöver man någon som kan se över hur det hela fungerar. Fouredges externa IT avdelning består av experter som arbetar för dig om du behöver det utan att du för den skull behöver anställa någon och därmed vara ansvarig för allt från sociala avgifter till lön.

Det finns ett antal fördelar med att outsourca sin IT. Nyfiken på att veta mer om detta – läs om varför man ska outsourca här och se om det kan vara något för dig och företaget du representerar.

Outsourcing av IT i tidningarna

1110-2

Att läsa om outsourcing i tidningen är inte svårt att hitta artiklar för. Detta har att göra med det faktum att många diskuterar outsourcing just nu och saker som därför uppmuntras myndigheter att samverka för god IT-drift är bara ett exempel på detta. SVT rapporterar här om att outsourcing av IT-avdelning ibland möter kritik men detta är artikeln för dig som snarare är för outsourcing eftersom det lär dig mer om hur du kan tänka för att försäkra dig om att det hela ska fungera så väl som möjligt.

Ny Teknik skriver här om en modern syn på hur en IT-avdelning ska se ut och detta visar ännu mer på vad du kan ta med dig om du vill vara säker på att du outsourcar på ett sätt som är positivt för företaget.Tidningen CIO skriver i denna artikel om hur experter tror att IT-avdelningar kommer att se ut i framtiden och här ser du ännu mer om varför outsourcing är positivt och den vägen framåt som man ser i livet för de allra flesta företag.

Tänk på detta då du outsourcar din IT

  • Börja med att se över vilka kostnader detta innebär till skillnad från om du exempelvis anställer någon istället. Då vet du precis vad du tjänar på att outsourca din IT och att det är väl värt det. Dessutom förbereder det dig på de kostnader som kommer med outsourcingen. Den som är ekonomichef på företaget bör ta hand om detta och se till att en budget kommer på plats.
  • Ställ frågor till alla företag du är intresserad av att anlita. Vare sig det handlar om att därför uppmuntras myndigheter att samverka för god IT-drift eller något annat ska du alltid försäkra dig om att du frågar allt du har på hjärtat. Boka ett möte för att göra det hela enkelt för dig. Det är alltid bättre att faktiskt träffas eftersom företaget och deras medarbetare om ni skriver ett avtal kommer att spela en viktig roll för ert företags framtid och framgång.
  • Sök på nätet för att ta reda på om ett företag du vill anlita har ett gott rykte och om de förekommit i pressen på någon form av negativt sätt. Leta efter både positiva och negativa omdömen för att lättare göra en bedömning kring vad du anser att du bör göra. Det är alltid enklare att ta beslut om man har tillräckligt med information om det man ska bestämma sig för.
  • Ta reda på allt om det avtal du skriver med företaget du vill outsourca IT till. Du ska kunna det avtal ni skriver till punkt och pricka för att på så sätt försäkra dig om att du inte missar något viktigt och att du har koll på vad som gäller om ni råkar in i en konflikt. Risken att detta skulle ske är såklart minimal men då det kan hända är det alltid bättre att vara förberedd och känna till vilka rättigheter man har än att komma in i det hela utan att veta någonting.

Därför uppmuntras myndigheter att samverka för god IT-drift

1110-3

Det är ett faktum att det är viktigt att myndigheter av olika slag samverkar för att allt som har med dem att göra ska gå så smidigt som möjligt. Faktum är dock att även privata företag kan dra nytta av denna lärdom eftersom alla tjänar på att låta experterna ta hand om ett område de kan så att man själv som företagare istället kan fokusera på det man gör bäst, att sälja den produkt eller tjänst man erbjuder till alla potentiella kunder som finns på marknaden.

Alla har sina roller som de sköter bäst i ett företag och det finns helt enkelt ingen anledning till att man inte ska fokusera på det man är expert på. Framgångsrika entreprenörer är duktiga på att delegera och vet när det är bäst att låta någon annan sköta en viss del av företaget. Detta är ett faktum som allt fler nu ser och därför blir outsourcing av IT en allt vanligare syn inom de flesta branscher. Framtiden är med andra ord ljus för den som vågar ta beslutet att outsourca IT för att man ska kunna arbeta optimalt i alla lägen och slippa tråkiga avbrott i arbetsdagen som beror på att IT-miljön inte flyter lika smidigt som den borde och att man därför inte kan hjälpa sina kunder att göra de köp som de vill göra på enklast möjliga sätt. Alla tjänar helt enkelt på en IT-miljö som fungerar väl.

 

Okategoriserade