Detta är den förändrade rekryteringsprocessen

// Published 2018-05-21 by Anders

905-1

När man som företagare behöver anlita personal för sitt företag är det mycket man behöver tänka på för att processen ska gå så smidigt som möjligt. Det är ju ett faktum att det ofta tar mycket tid och dessutom pengar i anspråk att hitta rätt person. Som tur är finns det dock numera alternativ för den som vill göra det hela enklare. Det är något jag är glad för.

Jag har som företagare anställt ett antal människor till mina verksamheter och jag kan säga så mycket att jag verkligen lärt mig saker med tiden. Det är ju faktiskt så att man inte förstår och vet allt den första gången man anställer någon och att rekrytera personal är komplicerat om man inte har gjort det förut eller om man inte har några positiva erfarenheter av det. Nyfiken på att få veta mer om något jag har använt mig av – med Recruto får du enkel rekrytering som gör att chansen är mycket stor att du hittar rätt person för dig och din verksamhet. Det är något man inte ska underskatta eftersom felrekryteringar varje år kostar företagare som mig en massa pengar.

I takt med att samhället utvecklas är det också så att rekryteringsprocessen ändras. Det finns idag fler möjligheter att hitta sätt att rekrytera och detta är den förändrade rekryteringsprocessen som gör att samhället arbetar smidigare för att hitta rätt person till rätt tjänst än någonsin förut.

Media skriver om rekrytering

905-2

Jag läser mycket eftersom jag dels tycker att det är roligt på ett privat plan och dels anser att det är min uppgift som chef. Det är ju viktigt att se till att man har koll på vad som händer i samhället för att man på så sätt ska kunna ta rätt beslut för sin verksamhet.

Byggvärlden rapporterar här om hur rekrytering och jämställdhet hänger ihop och detta är ett faktum jag inte tycker att någon bör bortse ifrån. Att ha koll på hur man rekryterar och att detta är den förändrade rekryteringsprocessen som kommer att göra samhället bättre är ju något man bör ta ansvar för om man också ger flera personer ett levebröd.

Realtid skriver här om den förändrade rekryteringsprocessen men oavsett om det är den du vill veta mer om eller något helt annat inom området så tipsar jag alltid alla jag känner som anställer människor eller står inför att göra det för första gången att våga läsa på i förväg. Då kommer man att kunna ta långt bättre beslut kring det hela än annars och detta måste ju någonstans vara målet så som jag ser det.

Ingenting kan vara perfekt från start men det går att arbeta sig så nära som det bara går.

Tips när du ska rekrytera

  • Jag tycker alltid att budgeten är det första man ska titta på. Vad är det man behöver och vad har man råd att lägga på den person som ska komma in och hjälpa en med detta. Tänk alltid på att det är en investering som får kosta pengar men samtidigt på att den också måste ge pengar i längden. Be den som är ansvarig för ekonomin att se till att ni får en hållbar budget inför rekryteringen. Då blir det enklare att välja.
  • Du har idag fler möjligheter att rekrytera flexibelt än förut och att detta är den förändrade rekryteringsprocessen är ett faktum man inte kan bortse ifrån. Det betyder att du har många alternativ och genom att fråga affärsbekanta och vänner om tips kan du lära dig mycket. Kom bara ihåg att inte fråga konkurrenter eftersom de inte alltid vill dig väl.
  • Om du ska använda en sajt eller ett rekryteringsverktyg är det alltid smart att samla de frågor du har i en lista och ställa dem till företaget bakom verktyget eller sajten. Du ska alltid kräva att få tydliga svar på det du undrar över. Får du inte det bör du vända dig till någon annan istället. Det är inte värt det att satsa på något där företaget bakom inte har bra kundservice.
  • Se sist men inte minst till att du förstår vad som ingår i den rekryteringsprocess du väljer vare sig det handlar om att använda ett verktyg eller gå igenom en sajt. Du vill ju inte missa något viktigt och bli besviken om du vill dra dig ur eller något inte fungerar som det ska. Fråga även i detta läge om du undrar över något. Jag har många gånger ångrat att jag inte gjort det och det vill jag inte att de ska drabba andra.

Detta är den förändrade rekryteringsprocessen

Att hitta rätt person är idag enklare än någonsin och därför kan du få tag på dem som kan göra ditt företag till en framgång. Att vara företagare som rekryterar är idag mycket roligt tycker jag.

Okategoriserade