Därför är det viktigt att du bokför korrekt

// Published 2018-05-09 by Anders

625-1

När man driver företag finns det en mängd saker man måste ta hand om för att allt ska bokföras på ett korrekt sätt. Detta har att göra med att myndigheterna måste kunna följa vad som har sålts och köpts in i ett företag och att man ska betala korrekt skatt och arbetsgivaravgifter.

Jag har drivit företag länge och vet hur viktigt det är att man bokför på ett korrekt sätt. Gör man inte det riskerar man ju en mängd olika problem så som att myndigheterna kan ge en finansiella och juridiska problem samt att man själv tappar kollen över hur väl bolaget klarar sig på marknaden jämfört med andra.

Det kan dock vara svårt att lära sig mer om hur redovisning och bokföring går till och som ny företagare var jag faktiskt väldigt tveksam till att starta mitt företag eftersom det oroade mig för mycket. Så här i efterhand kan jag tycka det var synd eftersom jag numera vet att det finns mycket hjälp att få. Behöver du rådgivning med redovisning? Bokoredo hjälper dig och ditt företag rätt och gör att du istället kan fokusera på det du gör bäst – att sälja din produkt eller tjänst till alla kunder som finns där ute på marknaden.

På senare år har jag också insett att outsourcing av lönehantering är ett smart val för den som är ett fan av att göra rätt val och fokusera på de saker man kan för att spara tid. Jag vet numera att experterna ser till att lönehanteringen går rätt till och kan istället för detta fokusera på mina medarbetare och våra produkter fullt ut.

Medias rapportering om bokföring

625-2

Jag tycker alltid att man ska läsa så mycket man kan om varje ämne för att på så sätt se till att man tar väl genomtänkta beslut. Gör man det kommer man ju att må mycket bättre kring de beslut man tagit och därmed kan man också vara säker på att de blir bra.  Du måste bokföra och därför är det viktigt att du bokför korrekt.

Om vikten av att inte stagnera när man jobbar inom bokföring. Läs mer på den här sidan på realtid.se och se om detta kan vara något som påminner om dig. Gör det precis det bör du definitivt anlita någon för att göra den istället. Jag älskar att experter tar hand om min bokföring i mitt företag.

Om vikten av tydlig redovisning kan du läsa om i den här artikeln i Dagens Medicin och detta är viktig läsning för alla som har ett företag tycker jag. Man får helt enkelt inte missa något så viktigt och detta är något jag konstant poängterar. Bokföringen är nödvändig för att man ska kunna driva företaget på ett smart sätt och detta är något jag alltid predikar för yngre entreprenörer jag kommer i kontakt med i mitt jobb eller privat. Jag tycker det är min uppgift att lära dem om detta.

Mina bästa tips för att välja byrå för redovisning, lönehantering och bokföring

  • Ta alltid reda på deras rekommendationer innan du bestämmer dig. Vad andra har tyckt kan vara bra att veta så att du inte väljer en byrå som har dåliga omdömen. Slå gärna upp byråns namn på nätet så kan du få mycket matnyttig information enligt min erfarenhet.
  • Myndigheterna vill kunna se din bokföring och därför är det viktigt att du bokför korrekt. Ta reda på priserna för att experter ska kunna sköta din bokföring. Sedan kan du göra en budget för att se till att du får råd med det. Då blir det enklare att se till att det är en investering och inte betyder att du får en tung ekonomisk börda.
  • Ställ frågor till byrån du vill anlita. Boka gärna ett möte för att ni ska kunna prata om det hela. Du vill ju kunna bilda dig en uppfattning om vad de värdesätter och se till att det hela överensstämmer med det ditt företag värdesätter. Får du inte en bra känsla så bör du anlita en annan byrå istället. Jag gjorde tvärtom en gång för att jag ville vara snäll och det gör jag aldrig om igen kan jag säga. Det finns ingen anledning till att du ska välja en byrå som inte är bra och inte kan hantera sina kunder bra. Det är viktigt att ni kan lita på varandra.
  • Sist men inte minst, innan du skriver på ett avtal ska du alltid läsa igenom det ordentligt. Det är lag på bokföring och därför är det viktigt att du bokför korrekt. Gör du inte det kan du få problem och därför ska du läsa igenom att du får det avtal du förtjänar för din firma. Fråga igen om något är oklart, det säger jag alltid. Varje seriös byrå svarar på dina frågor även om de kommer i sista sekunden.

Som företagare måste du ta bra beslut

Som företagare måste du ta beslut hela tiden och detta gör du bäst om du läser på om det du ska bestämma kring. Då kommer du att känna dig trygg med de val du gör och ditt företag kommer med stor sannolikhet att vara i de bästa av händer.

Detta är det enda man kan önska sig om man driver företag anser jag. Då har man goda förutsättningar för att lyckas och få företaget att växa över tid.

 

Okategoriserade