Därför bör ledarskapsutbildning varvas med arbete

// Published 2018-03-28 by Anders

432-1

Som ledare gäller det att hela tiden vara lyhörd för vad som sker på företaget och med dem som arbetar i det. Gör man det ökar man chansen för att ses som en bra ledare som dessutom satsar på att lyfta dem som arbetar i verksamheten på bästa sätt. Detta är grundläggande för den som vill vara en bra chef men det är också smart att gå en utbildning i ledarskap för att se till att man inte stagnerar.

Jag har varit chef länge vid det här laget men precis som för de flesta andra så har det funnits en tid då jag inte var lika erfaren. Även om jag alltid varit något av en ledartyp har jag dock inte alltid haft den kunskap om det hela som jag har nu. När jag var ny som chef så trodde jag att jag kunde det mesta men så är tjugo år senare förstår jag ju att så inte är fallet. Därför satsar jag ofta på att gå ledarskapskurser för mig själv. Detta har en mängd olika fördelar.

Fördelar med att gå en ledarskapskurs

  • Så som jag ser det så är den största fördelen att jag får chansen att utmana gamla tankesätt. Detta är bra för alla ledare, speciellt om man arbetat inom samma företag rätt länge. Jag älskar att ta del av nya saker och detta hjälper mig att bli en bra ledare ja till och med en bättre ledare än jag var innan kursen startade.
  • Jag får chansen att träffa andra människor som också vill bli bättre i sin roll som ledare. Detta är både roligt och lärorikt. Dessutom uppskattar jag att träffa andra människor som jag kan nätverka med. Det har varit så bra att jag träffat nya affärspartners och till och med nya medarbetare på vissa av mina kurser, ja de jag har gått på.
  • Till sist ger mig en ledarskapskurs också chansen att utvecklas som person likaväl som ledare. Med andra ord handlar det om personlig och professionell utveckling och detta har jag nytta av i flera områden av mitt liv. Till exempel är jag säker på att jag är en bättre förälder tack vare dessa kurser. Så spännande är livet tycker jag, att man kan ha nytta av saker på olika sätt.

Det är viktigt att få både praktisk och teoretisk erfarenhet tycker jag och därför bör ledarskapsutbildning varvas med arbete. Detta är min bestämda uppfattning och något jag vill se till att även mina underchefer tar med sig. Nyfiken på att få veta mer om en bra utbildning  – du kan läsa mer om en bra ledarskapsutbildning på bisevo.se och se om det kan vara något för dig eller någon annan ledare i din organisation.

Som ledare måste du kunna många saker och en av de bästa sakerna jag lärt mig är förhandlingsteknik. Lär dig mer om förhandlingsteknik här och hur du bäst kan applicera den i ditt arbete i en kurs. Tillsammans med praktik kommer du att lyckas så bra i fler situationer tack vare en sådan här kurs, det garanterar jag.

Medias rapportering om ledarskap

432-2

Jag älskar att läsa om ledarskap och detta gör jag jämt. Man kan nästan konstatera att det är ett intresse och inte bara något jag gör för mitt jobb. Jag tycker helt enkelt att det är roligt med människor och vill läsa om dem samt hur man löser olika utmaningar. Sydsvenskan skriver i denna artikel om hur ledarskapsutbildning för unga skapar framtidens ledare. Detta är kul läsning för alla som är unga med ambitioner eller dem som funderar på att göra en ung person till ledare i verksamheten.  

Dagens Industri skriver i den här artikeln om hur ledarskapsutbildningar alltid bör kompletteras med praktiskt arbete och detta är något jag helt håller med om. Man måste ha både praktisk och teoretisk erfarenhet och därför bör ledarskapsutbildning varvas med arbete, det är min fasta övertygelse.

Även inom politiken satsas det på ledarskapsutbildningar. Läs mer i den här artikeln från Aftonbladet och fascineras över hur mycket det finns att lära för många politiker. Det behöver ju inte vara så att man har en ledande roll i sitt parti för att man ska förstå att ledarskap är viktigt för den som vill bli en uppskattad politiker.

Så väljer du ledarskapsutbildning

  • Få koll på hur mycket de olika alternativen kostar. Jag har gått det mesta men i början så valde jag ofta de billigare då jag inte hade råd med mer. De kan ofta vara bra tycker jag, allt handlar om vad som ingår i kursen. Det är väl värt det att ringa runt för att få priserna eller att kolla på företagens hemsidor för att bilda sig en uppfattning.
  • Gör en budget. Ska du gå för företagets pengar måste du höra med den som är ansvarig för ekonomin. Är det du som betalar så är det smart att ta reda på hur mycket man har råd att spendera. Det är alltid en investering och jag tycker du ska göra den, men det får inte gå ut över din egen ekonomi på ett negativt sätt.
  • Kolla med ditt nätverk. Kanske har du någon som kan tipsa dig om vart du kan vända dig. Du känner säkert flera personer som har chefskap med sig och att kolla med dem är alltid smart.
  • Ställ frågor direkt till företaget om en kurs du vill gå. Då kan du få reda på mycket viktig information som du inte vill missa. Du bör förvänta dig tydliga svar. Får du inte det råder jag dig alltid att vända dig till ett annat företag istället. Du vill ju inte satsa på ett som inte har ditt bästa för ögonen och det finns många alternativ på marknaden.

Bli en bättre chef

432-3

Bli en bättre chef genom att våga gå en kurs. Då kommer du att få nya tankar som du kan ta med dig i ditt jobb. Detta kommer att komma alla till gagn i längden.

 

Okategoriserade