Fler marinor satsar på båthallar för vinterförvaring

// Published 2018-01-23 by Anders

548-1

Den som har en båt vet att det är mycket roligt. Man kan uppleva naturen på ett helt annat sätt om man väljer att göra det från en båt. Dessutom är det en investering som ger åratal av skoj och jag har aldrig ångrat mitt val att satsa på att äga båt redan i tidig ålder.

Jag köpte min första båt när jag var 19 år. Det var ingen stor sak men den fungerade och det var allt jag brydde mig om. Till att börja med hade den en liten motor och jag puttrade fram över vattnet minns jag. När jag jobbat lite längre och hade möjlighet att köpa något större så gjorde jag det, mycket till min dåvarande flickväns förtret. Som tur är så älskar min nuvarande fru också båtlivet så det är något vi haft gemensamt.

Numera har jag en gigantisk båt om jag får säga det själv men även när mina båtar var mindre så tyckte jag att det var viktigt att skydda dem på bästa sätt. Fler marinor satsar på båthallar för vinterförvaring men det finns också saker du själv kan göra. Intresserad – läs mer på Plastkrympning.se och se om där finns produkter för dig själv och din båt. Du ska alltid lägga lite tid på detta om du vill försäkra dig om att båten du har håller länge.

Fördelar med att skydda sin båt

  • Du har investerat mycket pengar i din båt så det är värt att skydda den för att den ska hålla längre. Då kan du ju också njuta av den längre.
  • Du sparar pengar på att ta hand om båten på ett bra sätt och detta innebär att du istället kan lägga dem på annat.
  • Du sparar tid på att ta hand om din båt eftersom du slipper tråkiga reparationer och annat som måste fixas med.

Det är om vintern som du behöver ta hand om båten mest. Fler marinor satsar på båthallar för vinterförvaring och det är ju inte så konstigt med tanke på vädret och att alla behöver hjälp att förvara båten bättre. Du kan klicka här för att ta del av mer information om vinterförvaring för båt i Göteborg om det är där du förvarar båten.

Göteborg är ju omåttlig populärt för detta ändamål eftersom man har havet runt hörnet och kan njuta av det till fullo. Jag har länge haft en båt i Göteborg och när jag hittade den förvaring jag har nu så blev jag väldigt glad eftersom de inte bara är duktiga med båtar, de är trevliga också.

Att läsa om båtar

548-2

Jag gillar att läsa om båtar men det har väl att göra med att det är mitt stora intresse i livet. Något annat kan jag inte tänka mig. Expressen skriver här om vikten av att tömma båten innan vinterförvaringen och detta är en viktig artikel att läsa för alla som vill försäkra sig om att de har en båt att komma tillbaka till med alla viktiga saker i tryggt förvar efter det att vintern är slut. Allt fler marinor satsar på båthallar för vinterförvaring och detta gör allt säkrare tycker jag. Det känns tryggt.

Jag minns en gång då jag var ung och inte tänkte mig för. Då förlorade jag tyvärr en hel del saker i en båt jag hade förvarad rätt otryggt om jag minns det hela rätt. Men jag fick skylla mig själv. De hittade aldrig någon ansvarig för stölden men jag vet att andra drabbades också.

Sveriges Radio rapporterar i ett inslag om smidigare transport vid sjösättning av båten efter vinterförvaringen är slut och detta kan vara något att tänka på för dig som vill försäkra dig om att du slipper allt krångel med båten då du ska ta den från förvaringen till vattnet igen. Vädret må vara bättre då men det jobbiga försvinner inte om man inte tänker till lite i förväg.

Norrköpings Tidningar rapporterar i den här artikeln om hur marinor satsar på båthallar för vinterförvaring och det gillar jag skarpt. Det är en stor trygghet och ett långt bättre sätt att förvara sin båt. Dessutom gillar jag att den då är övervakad på ett mycket bättre sätt än annars.

Mina bästa tips när du ska hitta vinterförvaring för båten

  • Börja med att kolla upp hur mycket det kommer att kosta dig. Om det behövs kan det ju vara bra att känna till detta i förväg så att du kan spara ihop det du behöver redan om sommaren. Gör upp en enkel budget för detta och följ den sedan så har du inga problem när blåsten och regnet dyker upp igen.
  • Kolla med andra båtägare. Du har garanterat andra båtägare runt omkring dig och deras tips kan vara ovärderliga. Vem vet, kanske hittar du en möjlighet du inte visste fanns om du bara vågar fråga någon du tycker verkar trovärdig i frågan.
  • Läs på nätet om marinor som har vinterförvaring och bilda dig en egen uppfattning baserat på vad andra tyckt om sin upplevelse med att vinterförvara båten där. Detta är väl värt det att lägga lite tid på så att du undviker att försätta dig själv i en situation där du inte vill vara. Jag gjorde det misstaget ett par gånger men nu har jag lärt mig att inte vara naiv och det ar betalat sig mycket bättre tycker jag.
  • Ring och fråga marinan om du har något du undrar över. Allt fler marinor satsar på båthallar för vinterförvaring men det betyder inte att de är bra för dig. Kolla upp det du undrar över så minskar du risken för att bli lurad. Det är tryggt för alla inblandade. Du kan absolut kräva bra svar tycker jag. Får du inte det så skulle i alla fall jag gå till någon annan.
  • Läs igenom avtalet med vinterförvaringen innan du bestämmer dig. Oavsett om du förvarar den ute under presenningar och liknande eller inomhus så måste du förstå vad som ingår i vinterförvaringen. Då kan du lättare ta ett bra beslut för dig själv och din båt.

Vinterförvara båten på ett smart sätt

538-3

Genom att följa dessa råd så kommer allt att gå väl för din förvaring av båten, det garanterar jag nästan. För genom att läsa på om detta så kan du bilda dig en uppfattning om vad som gäller och ta ett beslut som du kommer känna är bra på alla sätt och vis.

Då kan du se fram emot ännu en sommar där du kan åka runt i din båt och trivas med livet, oavsett om det är själv eller tillsammans med andra människor som du gillar.

 

Okategoriserade