Håll kylan med en badtunna i sommar 

// Published 2017-09-02 by Anders

310-6-1-svalka-dig-med-bad

Det ligger inte riktigt för mig att klaga på sommarvärmen. Bland det värsta jag vet är kyla, så när solen tittar fram så blir jag så glad. Men ibland så får även jag för mycket av det goda. Vissa perioder är det bara för varmt. Alla svettas och blir trötta. Då är det skönt att hoppa i sjön, eller kanske rentav en badtunna.

Få saker kan svalka så skönt som vatten. Det har en speciell förmåga att få dig att slappna av och må bättre. Nu kan du hyra badtunnor som är stora och bekväma, och där tiden står stilla ett par timmar. Eftersom det inte är skönt med iskallt vatten ens på sommaren så är den upphettad. Med ved som sprider ytterligare trivsel och håller dig lagom varm. Jag har provat på dessa badtunnor och kan ärligt säga att det är något att rekommendera.

Roligt nästan jämt

Många hyr in en badtunna för möhippan eller svensexan. Du får vanligtvis plats med upp till 10 personer. Vi var lite färre så det var gott om plats för benen. För att inte glömma drinken. Att sitta och sippa på ett glas champagne i vattnet medan du umgås med dina närmaste är en upplevelse. Du riktigt känner hur stress och överhettning smälter bort. Hos Sagolik Upplevelse kan du hyra en vedeldad badtunna i Uppsala och närliggande städer.

Jag tycker det är roligt att göra någonting speciellt på en fest eller när du umgås med kompisarna. Helt klart så kan ni bara sitta och slappa tillsammans på en trädgårdsbänk. Det har sin plats det också. Men att arrangera för en vedeldad badtunna att stå där i trädgården så att alla kan sjunka ner och svalka sig är att gå en extra mil. Hela tillställningen blir lite speciell. Förmodligen är det vetenskapligt bevisat att du mår bra av att ha kul tillsammans med nära och kära. Alla behöver ett litet avbrott i vardagen, och du kan göra bra mycket av en kväll. Du kan klicka här för att hyra badtunna i Enköping.

Trevligare semester med små medel

Du vet aldrig hur vädret kommer att bli under semestern. Men de senaste åren så har värmen slagit alla rekord. Flera veckor med sol och ibland temperaturer som är högre än södra Europa. Därför kan du vara ganska säker på i alla fall ett antal fina dagar när du är ledig. Men det är inte alla som kan resa bort eller ta sig till sjö och hav. Då kan en badtunna vara ett bra alternativ. Jag har sett lite närmare på det, och det är inte alls dyrt.

Du kan hyra den enstaka kvällar, eller varför inte ställa upp den en hel vecka? Kanske i samband med att släkten kommer på besök. De kan behöva svalka sig och mysa lite tillsammans i ett lagom varmt bad. Rätt och upp ner bakom huset, utan att behöva resa långt eller göra några särskilda ansträngningar. Badtunnan skapar ett sommarparadis. Hör mer om hur i detta inslag från Sveriges Radio.

Senior Man in Hot Tub

Orka med värmen

Det är som sagt sällan så varmt i Sverige att jag klagar, även om det händer då och då. Men för de flesta så kan det vara nog så jobbigt när temperaturen börjar närma sig de 30. Jag tror inte att vi är vana vid höga temperaturer efter århundraden med kyligare väder. Ibland tänker jag tillbaka på vissa somrar då det aldrig blev mycket mer än 15 grader innan det var dags för höst igen.

Men poängen är naturligtvis att kunna njuta av sol och värme, inte lida av den. Därför tror jag det är viktigt att tänka på olika sätt att svalka av sig. En tur till havet sitter alltid rätt. Men en del måste köra bil flera mil för att komma till en trevlig strand. Det är inte så lätt att komma iväg och blir lätt en större expedition. Då kan det vara skönare att ha allt till hands i hemmet.

Men utan att behöva underhålla och göra rent. Du hyr bara in tunnan när du har lust med något alldeles speciellt. Om du vill kan du få komplett service där de kör dit den, fyller i vattnet och eldar under tunnan tills vattnet nått en behaglig temperatur. Du behöver inte lyfta ett finger. Annars kan du själv åka och hämta det hela samt sätta upp det. Det enda företaget gör är att garantera hygien och ta hand om det hela efteråt. Vilket inte alls är så lite, för efter en behaglig kväll i badet har du ingen lust att börja skrubba. Svenska Dagbladet tipsar här om hur du kan hålla kylan med hjälp av en badtunna i sommarvärmen.

Håll huvudet kallt

När det blir allt för varmt så varnar de på TV om att vi ska dricka tillräckligt med vatten och vara försiktiga ute i solen. Jag skulle vilja lägga till att du ska bada mycket och ta det riktigt lugnt. Utnyttja sommaren maximalt, vintern kommer fortare än du anar.

Samtidigt så är ju badtunnorna också lämpade för kallare dagar. Så du kan fortsätta att skapa trivsel och göra något speciellt med familj och vänner. Tänd ljusen runt omkring badtunnan och sjunk ner i det ljumma vattnet. Drick din champagne eller juice och tänk bara på positiva saker. Eller så kan ni ta tillfället i akt och ha kul med frågesport eller ett detektivmysterium. Möjligheterna är många för att sätta guldkant på livet.

Okategoriserade