Bilvärmaren räddar vintern 

// Published 2017-09-20 by Anders

381-6-1-bilvarmare-radda-vintern

Jag trivs bra med att bo i Sverige. Skiftningen av årstiderna är härlig, till och med vintern har sina goda sidor. I alla fall för oss som tycker om att åka skidor och pulka. Har du småbarn så är det en given utflykt på eftermiddagarna. Du träffar dock på många mammor och pappor som använder barnen som en ursäkt. De älskar att åka pulka och tjatar på barnen att gå ut.

Det enda som är jobbigt med vintern är all snö och is som gör det svårt att ta sig fram. Helt klart måste jag lovprisa kommunen för att vara så snabb med att ploga och ta bort snön. Men sedan har du alla de ställen de inte kommer åt med en gång eller som inte ens är deras ansvarsområde. Alla som bor utanför staden har själva mycket att göra för att ens kunna leva normalt under vinterhalvåret.

Sköt om bilen året runt

När du står där en vardagsmorgon och ska iväg till dagis och jobb så måste bilen bara starta. Det finns inte utrymme för en sen start, då blir hela dagen förstörd. Jag har löst problemet genom att investera i en riktigt bra motorvärmare. Det är en investering som jag aldrig ångrat. Inte för att det kostar så mycket att köpa och installera en motorvärmare. Men det du får tillbaka är guld värt, helt enkelt oumbärlig för att klara av livet. Hos wattvaktarna.se kan du köpa elmaterial på nätet till riktigt bra priser.

Det kanske låter lite överdrivet att prata om en så liten sak som en motorvärmare på det sättet. Men alla de som stått där en onsdagsmorgon när det fortfarande är mörkt ute och vinden tjuter runt knutarna vet att en bil som inte startar kan göra dig helt tokig. Och det är lätt hänt att motorn vägrar komma igång när det är kallt ute. Jag tycker alltså inte att det är för mycket att säga att det är människans bästa vän. I alla fall människor som bor i ett kallt land där vintern är lång och utdragen. På den här sidan kan du välja ett motorvärmaruttag för stolpe.

381-6-2-bil-pa-vintern-varm-upp-med-bilvarmare

Vinterns bästa semester

Jag brukar spara ett par veckor av semestern för att kunna ta lite ledigt under vintern också. Vi tycker om att åka bort för en vecka med snö och sol. Förhoppningsvis är det fint väder, men det är skönt att sitta inne i stugan och mysa också. Men även här bokar jag aldrig logi utan motorvärmare. Det ska mycket till för att jag ska förlora en dag i skidbacken bara för att bilen inte startar. Sveriges Radio rapporterar i detta inslag om hur bilvärmaren räddar vintern.

Jag tycker som sagt om vintern och allt du kan göra. Speciellt när det är helt vitt med flera lager av snö. Dels är det fantastiskt vackert, jag brukar ta mängder av bilder. Och, ja, jag har ett antal selfies med mig själv i en snödriva eller framför en snötyngd gran. Att åka skidor är ett intresse jag haft sedan barndomen, då det var en naturlig del av dagens lek. Pulkåkningen höjdare, ju mer snö som kommer in under jackan desto roligare har du haft det.

Men efter all sport och lek tycker jag också det är viktigt att kunna bli varm och slappna av lite. Med en bil som startar, en varm dusch och en kopp het choklad är min lycka fullständig. Jag tycker inte det är för mycket begärt att ha lite komfort här i livet.

Mer än en motorvärmare

Det krävs lite mer än bara en motorvärmare för att överleva vintern. Innan snön faller har jag redan gjort en total service med fokus på däcken. Bra vinterdäck är en självklarhet för mig. Tänk vad hemskt om du förorsakar en olycka bara för att däcken inte greppar ordentligt. Men jag passar också på att fylla på spolarvätska samt att vaxa bilen. Snö, salt och andra element tär på lacken och jag gör vad jag kan för att hålla bilen i gott skick. Expressen rapporterar här om tio bra tips för att din bil ska klara kylan.

Att sätta sig i en varm bil som startar direkt är en gåva. Ett sätt att klara av extrema förhållanden och mer än överleva vintern. Jag tror på att njuta av alla årstider, men det går inte om det praktiska inte fungerar. Därför satsar jag på att min vardag ska fungera, och framför allt då bilen som ju står ute hela tiden. Grunden är en bra motorvärmare. Annars finns det också kupe’värmare och andra saker som gör att du kan köra tryggt och säkert. En isskrapa och borste är ett annat måste för att klara dig bra.

Happy Couple Ready to Go Skiing

Bilen är mannens bästa vän

Det är en överdrift att säga att du inte kan leva utan en bil. Många familjer, också de med små barn, tar buss och tåg varje dag. Detta gör mig bara ännu mer tacksam att jag har en bil. Ibland ser jag mammor som bär på trötta barn som väger ton på grund av sina snövåta kläder. Bara att klä på dem varje morgon verkar ta en timme. Alla de där lagren som ska hålla dem torra och varma. Helt nödvändigt för att klara av en helt vanlig vinter.

Lika nödvändigt är det att underhålla bilen och se till att den startar. Som tur är finns det många bra produkter. Förutom motorvärmaren då, som ju är absolut nödvändig. Men även olika blandningar som du kan använda för vindrutorna, så att inte systemet fryser till is. Fråga gärna på macken eller i butiken vad som är bäst. En hel del beror ju på i vilken del av landet du bor och hur kallt det blir.

Själv kommer jag att fortsätta vara aktiv året om. Det är en del av min personlighet, jag älskar att gå ut och leka eller sporta. Vintern kan kännas tung ibland på grund av de mörka dagarna. Därför tror jag det är extra viktigt att göra något roligt. Men för att det ska fungera så måste också bilen starta. Vilket gör motorvärmaren så viktig.

Okategoriserade