Tåstrumpor tar löpningen till nästa nivå

// Published 2017-08-21 by Anders

343-6-1

Det är inte alla som älskar att löpa, och själv var jag ganska skeptisk från början. Men vi var ett gäng kompisar som ville komma i form utan att gå till gymmet, och då föll det sig ganska naturligt att börja springa. I början var det mest ett varvande av jogging och gång, men ganska snart så kom vi igång med själva löpningen. Jag trodde aldrig att det skulle bli en passion för mig.

Idag springer vi inte längre tillsammans, bara någon gång ibland. Själv ger jag mig ut varje dag, såvida det inte är allt för mycket is och snö. Då blir det gymmet i alla fall, något som passar mig bra. För att hålla igång har nu blivit en del av mitt liv och utan en rutin med träning så känner jag mig konstig. Det har blivit en passion och ett sätt att leva.

Rätt utrustning nyckeln till framgång

Något jag lärt mig den svåra vägen är att du måste satsa på bra utrustning. Det går helt enkelt inte att springa i vanliga gympaskor och hoppas på det bästa. Inte så att du måste ha det allra dyraste eller mest moderna. Men allt du använder bör vara anpassat till det du håller på med. Till och med strumporna. Jag hade ingen aning om hur bra det vara med strumpor med tår. Hur skönt det skulle vara att springa i dessa och hur det ökade min prestation.

Egentligen är detta en princip som går igen överallt. Om dina fötter mår bra så klarar du det mesta. Se bara på flygvärdinnor och andra som står hela dagen. Trots att de kanske har klackar på skorna så klarar de sig bra på grund av sina strumpor. Någorlunda bra i alla fall, de är nog rätt trötta vid dagens slut. Men de har något att lära oss andra. Om benen är omhändertagna så underlättar du livet. Du kan hitta billiga stödstrumpor i flerpack för män hos rsprodukter.se.

Mina allra bästa strumpor

Egentligen var det av en slump som jag började med tåstrumpor. När familj och vänner så hur jag blivit biten av löparflugan så började presenterna reflektera detta. Allt från nyckelringar med gympaskor till löparhandskar och musiklistor. Jag tyckte det var jätteroligt med dessa saker även om en del var mer i den lustiga kategorin. Mina tåstrumpor däremot visade sig vara bland det bästa som hänt.

343-6-2

Det är så skönt att springa utan att tårna gnider mot varandra. Jag får färre skavsår och det riktigt känns hur tårna får andas. Naglarna mår bättre också vilket är en fördel i alla situationer. När jag springer i skogen så har jag strumpor med höga skaft för att inte barr och annat ska komma in, men det finns så många andra varianter också. Du kan gå hit för att se det stora utbudet av tåstrumpor.

Ta hand om dig själv

Tanken när jag startade upp med löpning var ju att tänka mer på min kropp och hälsa. Jag levde ganska sunt men det var något som fattades. Nu för tiden så är jag mer fokuserad på vad som är bra för mig och hur jag kan uppnå detta i vardagen. Det har inte bara blivit en hobby utan mitt yrke, jag är nu i en position där jag faktiskt kan hjälpa andra. Allt detta känns naturligtvis helt fantastiskt. Vestmanlands Läns Tidning skriver här om hur tåstrumpor är bra för fötterna.

Denna min livsfilosofi är något som jag gärna vill att mina barn ska lära sig. Det är viktigt att redan från en tidig ålder börja ta hand om sig själv. Men det måste ske naturligt, så att det blir en del av deras inre personlighet. Här har vi som föräldrar ett stort ansvar som börjar med att vi själva kommer i form. Det måste vara ett levnadssätt, så att barnen helt naturligt lär sig äta och träna på rätt sätt.

Inte så att jag är en asket, det blir en och annan pizza. Men vad jag strävar efter är balans här i livet. För mig är det lättare eftersom jag älskar att träna och springa. Detta är dock något som du kan lära dig om du bara sätter igång. Mitt förslag är att skaffa ett par bra skor, gärna tåstrumpor i matchande färg, och bara ge dig ut. Om du inte orkar springa i början så gå sträckan. Vartefter du får mer styrka så kan du utmana dig själv. Innan du vet ordet av så är det dags att springa Tjejmilen. Smartworld skriver här om hur strumpor kan göra din prestation bättre.

Vägen går alltid framåt

Hela tiden så bjuder livet på överraskningar. Ibland mindre trevliga men helt klart så är det aldrig långtråkigt. Jag tar det mesta med en klackspark eller kanske ett löparsteg. Det viktiga är att gå framåt och göra det bästa av situationen. Men eftersom jag tycker om att träna så är jag extra försiktig med skador. Grunden är naturligtvis bra kläder, skor och strumpor. Men också hur jag äter, speciellt före och efter träning. Jag vill få maximal nytta av det jag gör, något som fungerar i de flesta områden i mitt liv.

När det är min tur att ge presenter till familj och vänner så försöker jag alltid komma upp med något unikt. Gärna något som de behöver eller som kan vara bra för dem, men ändå inte det samma som alla andra. Jag har fortfarande mina tåstrumpor i gott minne och vilken fantastisk present det visade sig vara. Nu har jag något i åtanke för min väninna som väntar barn. Aftonbladet skriver på den här sidan hur stödstrumpor kan hjälpa gravida. Eftersom jag är övertygad om att hälsa startar med benen så tror jag det kommer att bli riktigt bra för henne.

343-6-3

Löpning på en helt ny nivå

Jag hade aldrig kunnat tänka mig att jag skulle så aktiv inom löpning. Av alla sporter hade jag nog inte valt den. Inte så att jag bara springer, nu för tiden är min repertoar väl utvecklad. Det är bra för kroppen att hålla på med olika aktiviteter så att alla dess delar blir tränade. Du behöver både muskler och uthållighet för att orka med livet. Därför så varierar jag och planerar min träning för att få med mig allt.

Det är inte alls om blir sportfanatiker bara för att de börjar träna. Och det är ju inte heller det som är meningen. Istället är det en fråga om att leva ett fullgott liv. Om du tar hand om din kropp så får du mer energi. Det är intressant att se hur jag mår efter ett löparpass eller en timme i gymmet. Helt klart är kroppen trött, speciellt om jag kört extra hårt. Men jag känner mig upplyft och redo att vara mamma. Det är en känsla av att kunna leva livet fullt ut.

Satsa på hälsa

Ibland tänker jag på om inte det ena eller det andra hade skett. Om vi inte hade bestämt oss för att börja springa. Eller om jag inte fått de där snygga tåstrumporna i present. För det mesta så tänker jag dock bara framåt. Vart jag ska springa idag och hur snabbt jag kan komma fram. Samt hur jag kan hjälpa hela min familj att vara friska och sunda.

Okategoriserade