Föräldrar måste våga ta diskussionen om CBD-olja 

// Published 2017-07-28 by Anders

Little Boy with a Cold

De senaste åren har det diskuterats bra mycket om CBD och andra produkter från hampan. Jag har följt debatterna med stort intresse. Inte för att vi har några sjukdomar i familjen, tack och lov. Men för att jag tror att det är viktigt att alla ska få välja vad som är bra för dem själva och sina barn. Så länge som det inte är fråga om rena droger eller något liknande så tycker jag att staten ska hjälpa de som har sjuka barn.

Debatten kring CBD

Det är inte lätt att fatta beslut om CBD-olja, det förstår vi alla. Dels så är den ju så nära knuten till rus och skadliga ämnen. Men när de framställer oljan så använder de bara de delar av hampan som är nyttiga. Det finns så gott som inget THC i dessa produkter, och det är det ämnet som gör dig hög. Vad jag har förstått av det hela så kan du inte ens droga dig med CBD-olja även om du ville. Det är helt enkelt inte en sådan produkt.

Men något annat som kanske försvårat diskussionen är att det inte finns så mycket underlag. Forskningen drivs på i hög fart, det här är ett intressant område för alla. Hittills har de kommit fram till att CBD-oljan kan vara bra för en rad med sjukdomar och åkommor. Bland annat känner jag många som använt den mot svåra smärtor. De säger att den tar bort trycket och hjälper dem att uthärda. Det forskas om cannabisolja mot cancer över hela världen.

Botemedel mot sjukdomar

Förutom forskningen så tror jag att det är viktigt att lyssna på människor. En mamma som har ett barn med epilepsi, till exempel, är villig att pröva på det mesta för att hjälpa sitt barn. Och när nu massvis med föräldrar runt om i världen säger att CBD-oljan har hjälpt något enormt så är det helt naturligt att vilja prova på det.

Det samma gäller problem som ADHD och andra komplicerade situationer. Om det finns bara det minsta lilla hopp för att det kan hjälpa ditt barn så vill du ju kunna pröva det. Tyvärr måste många föräldrar idag kämpa mot myndigheterna för att kunna behandla sina sjuka barn på det sätt de vill. Men det är en kamp som är värd ansträngningarna. Inom vissa gränser gör du ju allt för ditt barn.

295-6-2-cbd-olja-foraldrar-sjuka-barn

Nyttan av CBD-olja

Erfarenheten samt det forskningsunderlag som finns visar på att CBD kan skapa en balans i kroppen. Det påverkar de stora organen och systemen så att kroppen själv kommer igång och producerar de ämnen som behövs. Med andra ord så handlar det om substanser som redan finns i människokroppen. CBD samarbetar med dessa för att det centrala nervsystemet samt immunsystemet ska fungera bättre. Du finner mer information på www.cshemp.se.

Här ligger hemligheten bakom det faktum att CBD-olja kan fungera så bra mot en rad vitt skilda problem. Om ditt nervsystem och immunsystem fungerar som det ska så täcker dessa det mesta. Balansen i kroppen är mycket viktig, det räcker med en liten skiftning för att du ska bli sjuk. Det är därför som hampan kan vara till hjälp för både cancer, epilepsi, ADHD och fibromyalgi. Stora problem som du naturligtvis inte vill att ditt barn ska lida av. Men som många idag sliter med på en daglig basis.

Kämpa för dina rättigheter

Och det är här som diskussionen blir extra upphettad. För idag så är det inte tillåtet att ge CBD-olja till ditt barn hur som helst. Det vill säga du kan inte byta ut traditionella mediciner precis hur som helst. Jag har läst om föräldrar som riskerar att förlora vårdnaden om sina barn bara för att de vill ge dem CBD-olja. Trots att den är laglig i Sverige och du kan köpa den helt öppet. Nyheter24 skriver i denna artikel om hur föräldrar måste våga ta diskussionen om CBD-olja.

Flera gånger under historiens lopp så har det varit konflikter mellan myndigheter och befolkningen. Vissa har kunnat lösas med diskussioner och förhandlingar, andra gånger har det blivit strejk och protester. Men poängen är att om ingen säger något så förblir allt som det är idag. Det är viktigt att ta upp debatten, att argumentera varför det borde vara på ett visst sätt.

Jag tror att den här diskussionen inte bara berör barn, utan det är något som alla borde ta ställning i. Om både föräldrar och andra kämpar för möjligheten att själva kunna välja så blir rösten starkare. Vanligtvis så är jag inte en debatterande person. Jag väljer mina kamper så att säga och säger något bara när jag tror att det är viktigt. Men det här är något som jag tror är nödvändigt. Nyheter24 skriver i denna artikel om vikten av en samhällsdiskussion kring hampa.

295-6-3-sjukt-barn-hjalp-cbd-olja

Är det farligt med CBD?

Hittills så har de inte hittat något bevis för att CBD-oljan kan vara farlig. Varken för barn eller vuxna. Jag tror att det är viktigt att peka på att CBD inte innehåller det farliga ämnet THC. Det är detta som ger rus, något som de flesta av oss inte alls är intresserade av. Samtidigt så är det alltid en risk när du tar mediciner. Vare sig de kommer från växtriket eller är syntetiska så handlar det om starka saker. Du får nästan alltid biverkningar av mediciner, om inte annat så förstör de lätt magen.

Helt klart så måste det forskas mer i ämnet. Men jag känner mig trygg med CBD-olja, baserat på vad de funnit fram till idag. Dagens Medicin skriver i en artikel om hur vissa forskare är oense om CBD-olja. Det må vara hänt, men det borde också vara upp till var och en vem de ska lyssna på. För debatten handlar ju inte bara om medicin här. Egentligen så är det grundläggande problemet att du inte kan välja vilka tillskott eller mediciner du ska ge dina barn.

En viktig samhällsdebatt

Det är inte lätt att se dina barn lida. Att varje dag behöva se dem i smärtor eller med problem i skolan. Dagens samhälle är baserat på att alla klarar sig själva. Det finns en del hjälpmedel men skolorna är inte på långt när utrustade att ta hand om barn som är annorlunda. Vissa lärare har ingen förståelse överhuvudtaget även om allt fler börjar inse vilka enorma berg dessa barn måste klättra över varje dag.

De flesta av oss kan inte ens börja få ett grepp om hur det känns när ditt barn får anfall efter anfall, som slutar med att de har ont och är helt utmattade. När du då hittar något som fungerar så är det inte alls så konstigt att du vill använda det. Oavsett om det är en traditionell medicin som är accepterad av alla eller inte. Även om den del forskare menar att det inte alls är en mirakelmedicin. För du är inte ute efter mirakel. Det enda en förälder vill är att barnen ska ha det bra.

Därför så är denna debatt viktig och bör fortsätta. Om CBD-oljan kan hjälpa ditt barn måste du kämpa för att kunna ge dem den. Och även de som inte är direkt påverkade av situationen bör hjälpa till, för du vet aldrig när det är du som drabbas.

 

 

 

Okategoriserade