Allt du inte får missa i Rom

// Published 2017-07-23 by Anders

148-6-allt-du-inte-far-missa-i-rom-1

Jag älskar att resa, det är utan att tveka det bästa jag vet. Dock har jag aldrig varit särskilt intresserad av att köpa hem krims-krams för att minnas mina resor utan letar alltid efter unika saker som representerar den resa jag gjort på djupet. För mig måste det helt enkelt vara något som jag vill ha uppe i mitt hem och som ger mig en känsla av äkta glädje.

Känslan av att resa på denna jord

Ända sedan mina föräldrar tog med mig och min syster på vår första resa har jag älskat känslan som det ger att se nya platser. Det får en liksom att tänka utanför boxen och komma hem med en ny typ av energi som man helt enkelt inte kan få om man stannar hemma tycker jag.

Tidigt insåg jag dock att det krims-krams jag hittade på våra resor och som verkade så häftigt när man stod där på en strandpromenad var långt ifrån lika kul när man kom hem till kylan och regnet igen. Därför gjorde jag i tonåren så att jag bestämde mig för att sluta med det och bara köpa saker jag verkligen kände något för.

Jag älskar Italien

148-6-allt-du-inte-far-missa-i-rom-2

Ett av mina favoritländer blev tidigt Italien. Man kan ju inte säga att jag är särskilt ovanlig på så sätt eftersom mängder av svenskar reser till Italien varje år. Allt du inte får missa i Rom har gjort att jag ofta rest tillbaka till just denna stad och varje gång upptäcker jag något nytt och spännande. Jag har inte längre något behov av att se Colosseum men den där nya restaurangen jag inte besökt förut kan få mig att drömma mig tillbaka när vintern är som mörkast hemma. Skapa en vacker posterkarta av Rom på https://thehappymaps.com/rome och håll dina minnen av Colosseum och St Peters Basilica vid liv, det har jag gjort.

Mina bästa tips när jag väljer vad jag ska köpa på resan

  • För det första funderar jag alltid ut vilken typ av budget jag har för mitt inköp innan jag bestämmer mig för att handla. Att ha koll på sin budget är ju trots allt A&O för att inte äventyra sin nästa resa. Det kostar ju faktiskt pengar att resa. Nu vet jag hur jag ska tänka när jag gör en budget men känner du att du behöver tips tycker jag absolut du ska be någon som kan ekonomi om hjälp eller läsa dig till informationen. Det tjänar du på i längden.
  • Allt du inte får missa i Rom har gjort att jag ibland glömt en plats jag tänkt att gå till för att handla något spännande. För att undvika detta gör jag så att jag i förväg gör lite efterforskningar kring vad jag kan tänkas vilja köpa så att jag har bra tips redan innan jag reser iväg.
  • Jag går också mycket på känsla. Kanske trodde jag innan resan att jag skulle satsa på maten i landet men så visar det sig att jag faller för en doft eller något annat som får mig att relatera till staden. Låt dig överraskas och känn efter vad som skulle få dig att drömma om staden när du är hemma igen. Det viktiga är inte alltid din plan utan vad som får dig att känna dig levande i stunden och därmed kan hjälpa dig återskapa den känslan hemma.

Enkelt att skapa unika minnen av din resa

Allt du inte får missa i Rom gör att det är lätt att tänka att huvudstaden är den enda plats att besöka i Italien. Det finns som tur är dock mängder av städer och byar att älska i detta stövelformade land. Vare sig det är Uffizi-galleriet eller Galleria dell’Academia som fångade ditt hjärta så ångrar man aldrig ett besök i Florence. På https://thehappymaps.com/florence skapar du det bästa sättet att minnas tillbaka. Hemma har jag både kartor av detta slag från Rom och Florence och jag kan nästan garantera att jag kommer att köpa en från en annan stad också nästa gång jag åker till Italien.

Media skriver mycket om just Italien

Media skriver av naturliga skäl ofta om resor och eftersom många här hemma gillar just Italien har jag sådan tur att jag kan läsa om landet med jämna mellanrum. Vad får du inte missa i Rom? Allt du behöver veta och lite till finns på den här sidan i Expressen och detta är en kul artikel för alla som funderar på ett besök i den italienska huvudstaden tycker jag.

Livet handlar om fantastiska upplevelser

Jag tycker att livet handlar om att få så många upplevelser som möjligt, helst tillsammans med dem man älskar mest. I slutändan är det ju faktiskt så att allt du inte får missa i Rom eller någon annan kul stad i världen är viktigare än hur mycket pengar du har på banken den dag du går bort. Din familj och dina vänner är ju det bästa som finns och att alltid ha minnen tillsammans är värdefullt när du är gammal och tänker tillbaka på ditt liv.

Vårt jordklot är unikt och jag älskar att det hela tiden finns massor att upptäcka, oavsett vilken ålder jag uppnått. Därför rekommenderar jag alltid alla jag möter att ge sig ut på en resa. Ifall det handlar om en lång eller många korta är mindre viktigt så länge man vågar genomföra resan och älska varenda sekund av den.

Okategoriserade