Så hittar du som företagare den perfekta matchningen

// Published 2017-06-18 by Anders

86-6-sa-hittar-du-som-foretagare-den-perfekta-matchningen-1

Jag har länge drivit företag och har på senare år haft möjlighet att anställa medarbetare på mer regelbunden basis. I början var det särskilt svårt eftersom jag helt enkelt inte hade erfarenheten. Detta innebar att jag gick på en del minor vad gällde kompetens och att hitta rätt person på just rätt plats. Dock tror jag det är en del av vad man måste gå igenom om man driver företag, innan man lär sig.

Att vara företagare

Jag tycker idag att bland det bästa som finns är att kunna ge andra människor arbete och därmed också få fantastiska arbetskamrater på köpet. Det är ju faktiskt bra mycket trevligare att jobba med andra än att sitta själv på kontoret.

Så hittar du som företagare den perfekta matchningen är en sökfras jag ser allt oftare på nätet och olika forum för entreprenörer och detta är väl inte särskilt konstigt med tanke på att det är en gigantisk investering för den som gör den.

Verktyg för bemanning och rekrytering

86-6-sa-hittar-du-som-foretagare-den-perfekta-matchningen-3

Jag vill ha trygghet i min investering, det är bland det viktigaste för mig utöver att personen kan sitt jobb. Intresserad av att veta hur jag tänker – det finns flera typer av anställningsavtal och så här går timanställning till med Staff för den som behöver någon då och då och inte hela tiden. Ännu mer info – håll koll på din extrapersonal med verktyget eRek från Recruto och var säker på att du får ett bra resultat av din investering.

Vilka är då fördelarna med de olika rekryterings- och bemanningsverktyg som finns på marknaden idag? Detta är en fråga som många nya entreprenörer ställer sig. Svaret är att det är en djungel där ute, det håller jag med om, så det gäller att vara väl förberedd inför ett eventuellt val.

Fördelar med rekryterings- och bemanningsverktyg

  • Det är kostnadseffektivt eftersom du undviker att rekrytera fel person på fel plats. Istället får du en klar och tydlig process redan från början. Jag har gjort misstagen och vill verkligen se till att så få av mina nya entreprenörskollegor som möjligt gör samma fel.
  • Du kan enkelt få en överblick över vart i processen du befinner dig vad gäller rekrytering. Från start till mål vet du vad som sker och kan ta kontrollen. På samma sätt vet du vad du behöver vad gäller din bemanning och kan planera på ett enklare sätt. Detta har varit oerhört positivt för mig som mest har timanställda.
  • Du kan sätta dina egna riktlinjer för hur du väljer ut dina kandidater och vad som är viktigt att känna till för att hålla koll på bemanningen.

Läs på om ämnet bemanning och rekrytering

En annan sak jag verkligen tagit fasta på är att läsa på om ämnet entreprenörskap och anställningar samt bemanning. Jag har hittat många bra artiklar på nätet och i tidningar av det mer traditionella slaget. Nyfiken? Mer om modern rekrytering går att läsa i denna artikel från Internetworld och detta är en bra läsning för alla som på något sätt kommer i kontakt med ämnet. Jag tipsar ofta andra att läsa där.

Så hittar du som företagare den perfekta matchningen. Detta är ett diskussionsämne för många entreprenörer runt om i världen. Att hitta den där perfekta matchen vad gäller en ny medarbetare blir för många entreprenörer, inklusive mig själv, ett mål och en dröm. Tanken på att få jobba med någon som verkligen passar är ju faktiskt riktigt lockande eftersom man då kan driva sitt företag framåt ordentligt. IDG skriver om hur din rekrytering blir en perfekt matchning och denna artikel är en som jag läst många gånger för inspiration. Det skadar ju faktiskt aldrig att läsa på igen när det varit ett tag sedan man anställt någon.

Tänk på detta när du väljer rekryterings- och bemanningsverktyg

  • Börja med att kolla över ditt företags budget. Jag tog faktiskt hjälp med detta från en ekonom eftersom jag ville veta hur mycket jag kunde tjäna på min investering. Jag kan inte nog rekommendera detta eftersom jag är övertygad om att det sparade mig både tid och pengar i längden.
  • Att fråga dem man känner inom branschen är heller ingen dum ide’. Så länge man ser till att fråga någon som man respekterar och litar på förstås.
  • Så hittar du som företagare den perfekta matchningen. Detta är en drömrubrik som många letar efter svaret på. Jag har kommit fram till att det är viktigt att göra efterforskningar kring varje verktyg jag hittar innan jag bestämmer mig. Då får jag veta vad tidigare kunder tyckt om produkten och kan öka chanserna för att undvika oseriösa företag. Bra för alla inblandade, speciellt för mig.
  • Ställ också frågor till företaget som tillhandahar produkten. Jag minns väl när jag glömde detta steg och missade viktiga faktorer kring det jag investerat i. Det hade varit lätt att undvika om jag bara frågat om vissa saker innan jag handlade. Bra företag är mer än glada att besvara dina frågor. Endast dem som har något att dölja är tveksamma till att besvara undringar från potentiella kunder.
  • Det sista steget är förmodligen det viktigaste av allt tycker jag. Du måste i alla lägen läsa igenom villkoren för din investering redan innan du köper något. Då vet du exakt vad som gäller om du mot förmodan skulle vara missnöjd med något. Detta är något jag önskat att någon skulle ha poängterat när jag skulle investera för första gången.

En ljus framtid för ditt företag genom informerade val

86-6-sa-hittar-du-som-foretagare-den-perfekta-matchningen-3

Det är oerhört roligt att driva företag tycker jag även om det såklart kräver mycket arbete. Genom att ta smarta beslut kring dina val för ditt företag så ökar du chansen för att de blir riktigt bra och du blir nöjd med ditt val. Då kommer företaget att blomstra och utvecklas och du kommer i sin tur att få en högre livskvalitet. Detta påverkar i slutändan även din familj och dina vänner eftersom du blir en gladare person.

 

Okategoriserade