Så sänker du enkelt dina bokföringskostnader 

// Published 2017-04-16 by Anders

68-6-1-sanka-dina-bokforingskostnader

Det där med bokföringen kan vara knepigt. Alla siffror måste redovisas och så ska de stå på rätt plats också. Lagen är sträng och egentligen är väl det bra. Om alla gjorde som de ville med pengarna så skulle det snabbt bli kaos. Men det underlättar inte för de som vill driva eget. Jag tror att det bästa är att hitta en bokföringsfirma som du kan lita på och som inte kostar allt för mycket.

Alla på sin plats

För alla har vi något som vi är bra på. Det finns personer som faktiskt tycker om att jobba med bokföring, som tycker att det är intressant med alla siffror och lagar. De har en utbildning inom branschen och ser alltid till att veta vilka nyheter eller uppdateringar som kommit ut. Jag är inte en av dessa och jag beundrar dem verkligen. Men jag, som många andra, har mina egna intressen och styrkor. Till exempel har jag en kompis som är väldigt bra på gitarr. Han övar nästan varje dag och spelar även i ett band. Till vardags så är han vaktmästare på en skola, men på helgerna så reser de runt i landet och spelar på olika gig.

Eller min väninna som gör smycken. Hon började lite smått med örhängen eftersom hon inte hittade i precis den nyans hon ville ha. Men därifrån har det vuxit till sig och idag säljer hon så fina smycken genom sin nätbutik. Dock har ingendera av dem något grepp om siffror, så det lämnar de över på andra. Bokoredo är en trygg redovisningsbyrå i Stockholm med kompetenta medarbetare.

Få hjälp av kompetent personal

Jag tycker en bokföringsfirma ska vara med i svängarna och se alla nya lagar som kommer. De kan ju spara mycket pengar för sina klienter genom at känna till skattelagar och liknande regler. Samtidigt så bör de vara tillgängliga. Ofta kommer det upp små frågor och då vill du ha svar så fort som möjligt. Läs mer på denna sida om vad en redovisningskonsult kan hjälpa till med för att göra din arbetsdag smidigare.

Woman Counting Money

För i längden så handlar det ju om att ditt jobb ska flyta på utan allt för stora hinder. Om jag tycker om att spela gitarr ska jag kunna koncentrera mig på det. En rörmokare vill inte ta dyrbar tid till att bokföra sina uppdrag, och så vidare. Förutom det faktum att vi inte kan allt. Just bokföringen är något som de flesta gärna anlitar en utomstående person för. Den är så pass viktig men ändå komplicerad för att du ska kunna göra det själv.

Billig och bra bokföring

Ingen vill betala allt för mycket för dessa tjänster. Speciellt inte om du tjänar mindre summor, men framför allt för att det handlar om dina egna pengar. Därför ska du välja en bokföringsfirma som är både bra och billig. Någon som rekommenderas av andra och som du kan lita på. Gärna en där personalen är trevlig och hjälpsam också så att du alltid känner dig välkommen. Om de inte kan svara i telefon med en gång så vet du i alla fall att de kommer tillbaka till dig inom en rimlig period.

När du driver en verksamhet är det alltid bra att se på olika sätt att spara pengar. Det behöver inte alltid vara så mycket men tillsammans så kan det bli en hel del. Vill du sänka dina bokföringskostnader? Sidan Entreprenör 24 berättar här om hur du går till väga. Bra och billig bokföring är en aspekt som kan vara ganska stor.

Vikten av bokföring

Vad jag har förstått kan en bra bokföringsfirma också vara till hjälp med att spara pengar. De kan komma med goda råd och tips om skattereduktioner eller planering. Du kanske inte tjänar pengar på det men du sparar dem i stället. Just skatterna är ju så höga så om du kan slippa betala något, och då helt lagligt, så är det ju det allra bästa. I Helsingborgs Dagblad kan man läsa om hur allt fler väljer nya typer av tjänster för exempelvis redovisning.

Min kompis som spelar gitarr har valt att gå genom ett faktureringsbolag. Han spelar bara någon helg då och då och det blir inte så stora inkomster. För dem är det viktigare att få uttryck för sin konst som de säger än att tjäna pengar. De har ju sina vanliga jobb som betalar hyran och alla räkningar. Men om de skulle växa till sig kanske det blir läge att starta upp ett eget företag med skattsedel och allt samman. Tillsvidare räcker det gott och väl med självfakturering.

Framgångsrika företag

Det handlar alltid om att ha låga utgifter och höga inkomster. Likadant som vi alla lever i våra vardagsliv. Jag sparar pengar där det går, som genom att ta med mig lunch till jobbet eller ta bussen istället för taxi. Kanske inte alltid, men jag försöker ha det som en god vana. Det är precis det samma för de som driver företag. Med en billig bokföringsfirma som verkligen vet vad de håller på med så tror jag att du kan spara rätt mycket pengar.

68-6-3-bokforing-billigare

För även om det är gott om lagar och regleringar så finns det också många sätt att undvika att betala i onödan. Det gäller att lyssna på goda råd och lära sig från andras misstag. “tipsen som lyfter din bokföring” skriver man om i Veckans Affärer. Egentligen borde det vara självklart att läsa olika tips och sedan försöka tillämpa dem på ditt eget företag. Precis som vi gör med allt annat så kan du lära dig från andra. De har större erfarenhet och har kanske gått igenom liknande situationer. Förutom att de har utbildning och kan något mer om ämnet än en lekman. Ganska mycket mer faktiskt.

Billig och bra bokföring

Det första steget tycker jag borde vara att se sig omkring efter en väl renommerad bokföringsfirma som inte kostar allt för mycket. Om det finns alternativ så är det bättre att pröva på ett billigt. Se hur du bemötts och vilka kvalifikationer de har. Kanske prata med några av deras tidigare eller nuvarande kunder för att få lite referenser. För bokföringen är en stor del av ett företags verksamhet, något du aldrig kan komma undan.

Men det handlar inte bara om att göra din plikt mot staten. Med bra redovisning och bokföring kan du ha en bättre kontroll över vad som händer i din verksamhet. De sammanställer rapporter och gör uppställningar som gör det enklare för dig att se alla de små detaljerna i driften. Detta i sin tur gör det lättare för dig att veta var du ska sätta in dina resurser. Vilka tilltag som fungerat bra och vilka som kanske måste modifieras.

Jag skulle gärna vilja komma igång med ett eget företag. Det skulle vara kul att vara sin egen chef och kunna bestämma dina arbetstider lite själv. Medan jag drömmer om det så håller jag faktiskt på med en affärsplan och ser närmare på hur det ska kunna fungera. Jag beundrar de som tar steget fullt ut. Vad jag insett är att en bra bokföringsfirma är guld värd och att det är bland det första du bör kontakta. Så ganska snart hoppas jag kunna komma igång.

 

Okategoriserade