Stort värde i att arrangera inspirationsdagar

// Published 2016-11-05 by Anders

För mig handlar livet till stor del om att få utvecklas och lära mig så mycket det bara går om olika saker. Detta gör man bäst genom att uppleva saker och därför har jag alltid satsat stort på att se till att vara aktiv i min vardag. En av de saker jag nyligen upptäckt är möjligheterna som kommer med att besöka en inspirationsdag och höra andra människor tala.

397-5-stort-varde-i-att-arrangera-inspirationsdagarFör ett par månader sedan fick jag ett tips som handlade om hur man bäst ser över sin egen livssituation och genom en utvärdering kommer fram till hur man skall ta sig vidare till nästa steg. Varannan månad sätter jag mig därför ned och skriver en lista över vad jag vill uppnå på ett personligt plan såväl som på ett professionellt plan i livet.

Sedan tar jag mig helt enkelt en titt på vad jag skrivit, sover på saken över en natt och tar sedan tag i de punkter jag vill förändra eller förbättra. Smart och enkelt – världens enklaste faktiskt och väldigt effektivt.

Jag har varit på ett par inspirationsdagar och på inspirationsdagarna talar fascinerande människor och delar med sig av sina livshistorier på gott och ont. Jag kan inte säga annat än att det är just inspirerande och varje gång jag går kommer jag därifrån med ny energi och ofta också nya vänner på vägen.

Fördelar med inspirationsdagar så som jag ser det

  • Man får höra gripande och inspirerande personer prata. Ibland behövs det inget annat för att man skall få ny energi och hitta rätt väg att gå i livet när man känner sig osäker på vad nästa steg bör vara.
  • Det är väl värt pengarna eftersom det är en investering som i längden kommer att ge mycket gott. Vissa saker i livet måste man helt enkelt låta kosta lite grann för att man sedan skall få dubbelt så mycket tillbaka.
  • Man kan träffa andra människor som precis som du söker nya vägar att gå och dessa kan vara värdefulla som vänner såväl som för nätverkande i dina framtida projekt. Jag har till och med gått på sammankomster där jag fick ut än mer av deltagare jag träffade än de personer som pratade – även om de såklart var intressanta de också.

Det finns med andra ord stort värde i att arrangera inspirationsdagar dit människor kan komma oavsett vilken tid de befinner sig i och vad deras bakgrund är. Intresserad av ett bra alternativ – Talarförmedlingen arrangerar inspirationsdagarna i Malmö för privatpersoner som vill ta nya steg i sina liv och de har gedigen erfarenhet av detta ämne så som jag ser det.

Jag tycker helt enkelt att alla människor kan tjäna på att med jämna mellanrum se över sina liv för att hitta den där nyckeln man ibland behöver för att utvecklas. Vad det sedan är spelar ju mindre roll så länge man själv är nöjd. Även om man har familj och barn som självklart är viktiga så är det ju i slutändan bara en själv som kan se till att man mår bra i sin livsresa. Detta kommer ju med stor sannolikhet då påverka barn, partner och övriga släkt på ett positivt sätt.

Personligen försöker jag som sagt läsa mycket för att på så sätt hitta nya vägar att gå i mitt liv. Vad jag är glad över är att vanliga dagstidningar idag också tar upp ämnet vilket de inte brukade göra. Göteborgs-Posten skriver här om hur allt fler ser värdet av att arrangera inspirationsdagar – det är med andra ord fler än jag som tycker detta.

Men vare sig det handlar om att det finns stort värde i att arrangera inspirationsdagar eller hur man genom daglig meditation kan hitta sina vägar i livet handlar allt enligt mig i slutändan om en sak – att våga se möjligheter och ta steget att försöka förändra det man inte är nöjd med. Gör man det har man oerhört mycket att vinna och kan se fram emot ett lyckligare liv. Om inte annat är jag ett levande exempel på detta eftersom jag haft mina stunder då jag faktiskt undrat vad jag håller på med men detta var innan jag hittade detta system.

Okategoriserade