Gurkmeja i kampen mot svåra sjukdomar

// Published 2016-10-13 by Anders

Jag har på senare år blivit intresserad av att ta hand om mig själv på ett helt annat sätt än när jag var yngre. Att äta så bra man kan – oftast i alla fall – och använda produkter som är skonsamma mot såväl mig själv som omgivningen känns helt enkelt viktigare idag än det någonsin gjort förut.

330-5-gurkmeja-i-kampen-mot-svara-sjukdomarFör ett par veckor sedan läste jag att gurkmeja är en produkt som allt fler människor väljer att använda i olika sammanhang. Detta eftersom just gurkmeja har sanslöst bra effekt på en mängd saker som sker i våra kroppar. Genom just gurkmeja kom jag i kontakt med hälsokost och man kan hitta allt man vill ha inom hälsokost i Grön Gåvas webbutik där jag handlat många gånger.

När jag snackar med vänner och familj blir de ofta tveksamma när de hör ordet hälsokost. Själv brukade jag också vara sådan så jag kan förstå hur de tänker men faktum är att jag helt har ändrat mig. Detta har först och främst ett par orsaker.

  • Jag har varit inne på seriösa hälsokostbutiker och upptäckt att de har ett stort sortiment av produkter som helt enkelt är bra för en och inte bara en massa grejer som man inte riktigt förstår syftet med.
  • Dessutom är de mycket kunniga. De hälsokostbutiker jag handlat från har en riktigt bra kundservice och kan svara på alla mina frågor utan problem. Det om något tycker jag är skäl nog för att faktiskt handla därifrån.

Just gurkmeja i kampen mot svåra sjukdomar är dessutom något som jag som forskningsnörd tycker är riktigt intressant att läsa om. Hela principen med att naturliga ämnen kan hjälpa oss att bekämpa de mest komplicerade hälsotillstånd är helt otroligt. Får mig att vilja besöka varenda ö som ligger bortom civilisationen för att se vad jag kan hitta för spännande där. Den dag jag tar min examen tror jag det kommer att bli verklighet. Vill du läsa mer – i det här inslaget från Sveriges Radio kan man få veta mer om hur gurkmeja kan hjälpa till i kampen mot Alzheimers. En skrämmande sjukdom tycker jag så allt som kan göras är av godo.

Tveksamheter kring att handla online

En del äldre personer har frågor kring detta med att handla från nätbutiker. De tycker helt enkelt inte att det känns tryggt eftersom man inte hållit själv i varorna så att säga. Till dem brukar jag förklara ett par enkla saker.

  • Det är alltid smart att göra egna efterforskningar kring en nätbutik man är intresserad av att handla från. Den som vill kan exempelvis ringa Bolagsverket för att kontrollera att företaget finns registrerat men man kan också söka efter omdömen på nätet där många tidigare kunder idag lämnar information. En vanlig fördom är att hälsokost inte fungerar och tar man exemplet gurkmeja i kampen mot svåra sjukdomar kan det därför också vara bra att läsa på i artiklar som behandlar ämnet för att bilda sig en egen uppfattning.
  • Ett annat riktigt bra tips som jag lever efter är att ha koll på min budget. Det känns så enkelt att handla på nätet att det kan vara frestande att handla det mesta. Man behöver ju trots allt så att säga bara klicka för att det skall hamna hos en i ett paket efter ett par dagar. Kan vara farligt så därför brukar jag alltid sätta en gräns för mig själv redan innan jag handlar.
  • Till sist brukar jag alltid trycka på det faktum att det är viktigt att läsa igenom avtal och villkor för köpet redan innan man handlar. I det finstilta hittar man viktig information om man mot förmodan skulle känna sig missnöjd med något eller vara tvungen att returnera en vara och reglerna är bra att känna till. Annars riskerar man att få en obehaglig överraskning om det händer och tro mig – detta är inget att rekommendera.

Gurkmeja i kampen mot svåra sjukdomar, bärbaserade produkter för antioxidanter eller vad helst annat du vill köpa – oavsett vad du är intresserad av har hälsokosten en massa spännande grejer att upptäcka tycker jag. Det mesta handlade – i mitt fall – om att helt enkelt våga satsa på att köpa saker från hälsokostaffärer.

Det är ju trots allt så att man oavsett vad det gäller omöjligt kan veta om det är bra eller inte förrän man provat det själv. Tycker vi lever i en värld där många uttalar sig men väldigt få faktiskt har något på fötterna vad gäller fakta.

Jag gillar helt enkelt det jag kan köpa från hälsokosten och tycker det är värt pengarna för mig eftersom det i längden innebär att jag mår bättre än någonsin och förhoppningsvis bygger en riktigt bra framtid för mig själv vad gäller min kropp och mitt eget välmående. Att det i förlängningen även är positivt för min familj är grädden på moset.

 

Okategoriserade