Drӧmmen om en fantastisk altan

// Published 2015-10-13 by Anders

Alla tycker om att sitta ute nӓr det ӓr varmt. Sӓsongen ӓr kort och det gӓller att utnyttja den. Det bӓsta ӓr att ha en alldeles egen altan, en uteplats dӓr man riktigt kan suga i sig alla solstrålar och fint vӓder. Men den behӧver inte vara fӧrutsӓgbar eller tråkig, hӓr finns det utrymme fӧr mycket fantasi.

Det fӧrsta man ska gӧra ӓr att bestӓmma var altanen ska vara. Många tycker om att ha den på baksidan av huset, det kӓnns ombonat och privat. Men det kanske inte ӓr den bӓsta platsen om det ӓr morgonsol man helst vill ha, kommer den frӓmst att fungera som frukostbord? Eller vill man ha kvӓllssol, kunna sitta med kompisarna ute på altanen och dela en flaska vin? Fӧr många ӓr det allra bӓsta en plats dӓr man har sol så gott som hela dagen och riktigt kan ta vara på den vӓrme som finns. Eller så kanske man redan har en altan som bara behӧver byggas om lite fӧr att bli riktigt speciell.

Lӓgga grunden fӧr en trevlig uteplats

Det ӓr viktigt att fӧrbereda grunden och mӓta ordentligt. Ett litet tips brukar vara att luta den något så att regnvattnet rinner bort från huset och inte tvӓrtom. Många tycker om att ha trӓgolv på altanen, det ӓr en alldeles speciell kӓnsla att tassa ut med morgonkaffet barfota medan alla andra ligger och sover. Genom att preparera det och måla det på rӓtt sӓtt kommer golvet att hålla lӓnge.

Nӓr man bygger om altanen så brukar det också vara tillfӓlle att skaffa lite nya utemӧbler. Snygga till din altan med den hӓr dӓckstolen i trӓslaget teak från Stockamӧllan. Den kommer att lysa upp vilken altan som helst, och alla kommer att dras till den. Ett litet bord att stå bredvid dӓr boken eller drinken kan stå kompletterar det hela.

Vӓlja rӓtt mӧbler till altanen

Trӓmӧbler ӓr alltid en hӧjdare, de passar in i naturen och ger ett varmt intryck. Hitta snygga utemӧbler och loungestolar i teak på lӓnken http://www.stockamollan.eu/officerslounge-teak . Fӧr många ӓr altanen som ett extra rum, och det stӓlle man anvӓnder allra mest under sommarmånaderna. Dӓrfӧr satsar man gӓrna lite extra på att få det snyggt och ombonat.

Nӓr man bygger om altanen ska man tӓnka efter vad den frӓmst kommer att anvӓndas till. Ibland ӓr det bara ett stӓlle fӧr familjen att sitta och mysa, spendera lata semesterdagar utstrӓckta i en solstol. Då kanske det rӓcker med en lite mindre uteplats men med riktigt fina mӧbler. Andra tycker altanen ӓr en inbjudan till att ha gӓster, många och ofta. Det ska vara liv och rӧrelse i hem och trӓdgård. Dӓrfӧr kanske man behӧver bygga om altanen och gӧra den något stӧrre. Istӓllet fӧr att satsa på dyra mӧbler skaffar man stapelbara plaststolar, alla ska ha någonstans att sitta.

Skapa en oas utanfӧr huset

Alla mår bra av att slappna av någon gång ibland och det blir ӓnnu bӓttre av att vistas utomhus. Genom att bygga om altanen kan familjen119-4-uteplats få sin egen lilla oas, en plats dit alla dras som en magnet. Har man råd så skaffar man nya, lӓckra mӧbler. Men annars finns det alternativ. Hӓr får du tips om hur du kan liva upp dina gamla utemӧbler. Iband ӓr det inte mycket som behӧvs fӧr att de ska bli som nya.

Man ska inte underskatta nyttan av att vara ute i naturen, att sitta på altanen och andas lite frisk luft. Det ӓr något som både kropp och sjӓl mår bra av, och som gӧr att man lӓttare klarar av den mӧrka årstiden. Sommaren ӓr kort, och man ska njuta så mycket som mӧjligt av den.

Okategoriserade