Öka säkerheten hemma med stöldskyddsskåp

// Published 2015-09-06 by Anders

Hemmet ska vara den plats där vi känner oss trygga och där vi vet att våra ägodelar är skyddade och i säkerhet. Men så finns det de människor som inte riktigt verkar vara på det klara med hur det fungerar. De där typerna kallas för inbrottstjuvar och det gäller att vara beredd på det värsta.

145-hemma-förvaringDu kan givetvis inte stoppa in allt du äger i ett kassaskåp innan du ska åka på semester eller helt enkelt resa bort för ett tag. Men du kan i alla fall skydda det mest dyrbara du har. För det brukar ju oftast vara små saker som har ett stort värde så som till exempel smycken och kanske något samlarobjekt.

Någonting du kan investera i om du vill ha dina saker i förvar utom räckhåll för inbrottstjuven är ett så kallat stöldskyddsskåp. Du kan bland annat köpa stöldskyddsskåp från e-safe.se som har certifierat stöldskydd. Det finns lite olika typer av stöldskyddsskåp och många av dessa är brandtestade. Innan stöldskyddskåp får en inbrottsklassning och certifikat genomgår de särskilda inbrottstester. På så sätt kan man mäta svårighetsgraden för en eventuell tjuv att bryta sig in i skåpet.

Olika tester

Under inbrottstesterna ska man alltså som sagt försöka bryta sig in i skåpet med hjälp av olika verktyg som en tjuv kan tänkas använda och ta tiden på detta. Stöldskyddsskåpet får en högre inbrottsklassning ju längre tid det tar för tjuven. Det finns dessutom lite olika klassningar som du ska titta på när du köper ett stöldskyddsskåp till ditt hem.

Ett säkerhetsskåp har en viss klassning om det är producerat med en stålplåt på 4 millimeter och om den når upp till de krav som finns angående lås och regelsystem. Ska skåpet också brandklassas behöver det genomgå brandtester som bestämmer hur länge ditt skåp kan stänga ute elden från att äta upp dina viktiga dokument på insidan. Ibland görs också olika falltest genom att man släpper skåpet från en viss höjd.

Köp begagnat

Om du vill kan du också fynda begagnade kassaskåp från e-safe här. Ett begagnat kassaskåp kan fungera minst lika bra som ett nytt och du sparar dessutom lite pengar i samma veva. Du kan välja mellan begagnade kassaskåp och sådana skåp som har varit demoexemplar. Ibland är det lagerrensning och vissa nya skåp som är av utgående modell blir rejält rabatterade. Även om begagnade skåp kan ha en och annan repa så fungerar de till punkt och pricka. Dessutom har du 1 års garanti också.

För att du ska kunna få tips och råd kring ditt köp av ett begagnat kassaskåp eller om du bara vill fråga någonting så kan du alltid kontakta kundtjänsten som hjälper dig på bästa möjliga sätt. Man vet aldrig om en inbrottstjuv är i farten och då är det alltid bäst att ta det säkra före det osäkra så att du inte blir av med värdefulla ägodelar alldeles i onödan.

Okategoriserade