Hålla ordning på barnens klӓder

// Published 2015-09-26 by Anders

217-4-skor-på-dagisDet ӓr inte lӓtt att hålla ordning på alla klӓder som ett barn har. På grund av de olika årstiderna så behӧvs det flera uppsӓttningar med helt olika sorters klӓdesplagg. Om man sedan multiplicerar allt med 20 eller 30 så fӧrstår man hur en helt vanlig dag på dagis kan se ut.

Bland det bӓsta sӓttet att hjӓlpa barnet ha koll på sina klӓder ӓr genom att mӓrka dem. Det finns flera olika alternativ som alla fungerar mycket bra. Fӧr många som jobbar på dagis ӓr detta ett av de stora klagomålen de har på fӧrӓldrar. Det ӓr så mycket bӓttre att samarbeta och skicka barnet till dagis med mӓrkta klӓder. Alla kommer att vinna på denna enkla handling.

Namnlappar som verkligen håller

Det kan tyckas som ett petgӧra att sitta och sy fast namnlappar i barnens klӓder. Har man mer ӓn ett barn så verkar det som om hӧgen som ska mӓrkas aldrig tar slut. Hos Namnlappsbutiken.se kan du köpa märklappar som går att stryka på och som verkligen håller. En annan sak som ӓr viktig ӓr att dessa namnlappar inte innehåller giftiga ӓmnen. Barnen har små, kӓnsliga kroppar som ska hållas så långt borta från kemikalier som mӧjligt.

Många vӓljer att mӓrka hela familjens klӓder nӓr man ӓndå håller på. Det ӓr inte ovanligt att saker och ting fӧrsvinner ӓven på ett gym eller simbassӓng. Men det allra viktigaste ӓr ӓndå dagisbarnens klӓder, fӧr dӓr kommer stora mӓngder barn samman dagligen. Det ӓr också mycket vanligt att man byter om på dagis. Dels går barnen ut och leker i alla sorters vӓder, men de spiller gӓrna både det ena och det andra på klӓderna. Med bra namnlappar som inte fӧrsvinner i fӧrsta tvӓtten bidrar man till ett lugnare dagisliv. Besök den här hemsidan för att hitta namnlappar i tyg och flera andra varianter.

Varfӧr ska man mӓrka barnens klӓder?

Stora mӓngder klӓder fӧrsvinner varje år i skolorna, klӓder som man arbetat hårt fӧr att kӧpa. Ibland handlar det om barnens ӓlsklingsklӓder och de blir mycket ledsna nӓr de inte lӓngre kan ha dem på sig. I tillӓgg skapar det stor stress fӧr dagispersonalen nӓr de inte snabbt kan identifiera de olika barnens klӓder. Onӧdig tid fӧrsvinner på att leta efter mӧssor och trӧjor, tid som annars kunde ha anvӓnts fӧr att gӧra något med barnen. Det skapar också friktion mellan personal och fӧrӓldrar, något som man ska fӧrsӧka undvika.

Just samspelet mellan fӧrӓldrar och personal ӓr mycket viktigt. En grupp elever öppnade egen förskola för barnen och insåg just detta. Att vara mitt i hӓndelsernas mitt och verkligen ha en relation med fӧrӓldrarna hjӓlpte dem en bra bit på vӓg med deras utbildning. Det alla har gemensamt, både fӧrӓldrar och personal, ӓr barnens bӓsta. Detta ӓr en unik tid i deras liv nӓr de behӧver hjӓlp att utveckla sina personligheter, fӧrutom att leka och ha det kul. Dӓrfӧr ska man gӧra allt man kan fӧr att hjӓlpa varandra, och att mӓrka barnens klӓder ӓr något som alla bӧr ta på allvar.

Okategoriserade