Inred personligt till barnen

// Published 2015-08-05 by Anders

Att inredning har blivit oerhört populärt under de senaste åren är knappast någon hemlighet. Även om det inte är avgörande för atmosfären i ett hem så bidrar det trots allt till ditt välmående om du trivs. Detta gäller så klart också i barnens rum.

20-4(1)-barnrum-inredningEn del väljer förmodligen att inte lägga ner så mycket krut på att skapa ett riktigt härligt barnrum där de små kan vistas. Förmodligen är en av anledningarna till detta att barnen växer relativt snabbt och att rummet behöver uppdateras emellanåt. Men detta är någonting som man kanske borde tänka över en extra gång. För även barnen vill kunna trivas i barnkammaren. Så se till att göra den till en riktig oas där det finns plats för kreativitet, bus och lek, sagostunder och mysiga tebjudningar.

För att det inte ska bli så dyrt att fixa till barnrummet kan man fynda en hel del på loppis och sedan måla om möblerna för att få en riktigt personlig inredning. Eller också kan man satsa på rejäla möbler i neutrala färger som kan ”växa med” barnen. Man kan till exempel köpa barnsängar fraktfritt på nätet som kan följa med i flera år framöver.

Bygg själv

Är man händig är det inte någon dum idé att bygga lite egna möbler. Då kan barnen också vara med och hjälpa till. Det blir helt enkelt ett roligt projekt och ett utmärkt sätt att spendera tid tillsammans för att göra något där barnen ser slutresultatet av mödan. Här kan man lära sig hur man snickrar ihop en egen säng till barnen och genom en enkel sökning online kommer du att hitta alla möjliga guider för vad du kan bygga till barnrummet!

Har du verkligen ingen aning om i vilken ände du ska börja med inredningen finns det även massvis av tips och inspiration att hämta på nätet för att komma i gång. Ett råd är att börja tänka vilket tema som skulle kunna passa för inredningen – det skall ju självklart vara någonting som barnet tycker om och trivs med.

Okategoriserade